Report del Curs de Publicacions i Presentacions Científiques.

Report del Curs de Publicacions i Presentacions Científiques.

El passat 27 d’abril va finalitzar la darrera sessió presencial del Curs de publicacions i presentacions científiques dirigit a professionals del Diagnòstic per la Imatge per oferir les eines necessàries de cara a millorar el mètode científic en els llocs de treball. Com associació professional, hem detectat la necessitat de formar el col·lectiu amb criteris i recursos que facilitin la producció de material científic i de recerca: la correcta forma de cercar informació, planificar, estructurar i difondre de la manera adequada els nostres coneixements.

La plataforma Chamilo Campus ens va servir de repositori i plataforma interactiva d’aprenentatge per aproximar-nos de manera entenedora i senzilla al món complex i estricte de la producció científica. Les valoracions de qualitat van sortir per sobre de 4 sobre 5 en pràcticament tots els aspectes a valorar i la nota de coneixements de les diferents seccions online superen el 7 de mitjana.

Vàrem poder evidenciar els nostres punts febles en la producció científica, especialment en la impartició, principalment per la manca de costum de parlar en públic. De totes maneres ens va sorprendre la capacitat resolutiva i la qualitat de les presentacions que els alumnes ens van oferir.

La devolució de les activitats en directe i l’enriquiment que comporta la diversitat dels perfils professionals que vam aportar com a professorat van crear un clima d’harmonia que va afavorir l’aprenentatge. La majoria de les dificultats que es van poder observar tenen caràcter autoimposat i es va poder treballar des del respecte, les limitacions que tots tenim en el moment de posar en comú els nostres descobriments. La dificultat per trobar espais per a la lectura científica o la recerca en els nostres llocs de treball queda més que palesa i es fa cada vegada més necessària que activitats com aquesta no siguin una excepció. Tots vàrem aprendre de tots i la intenció es continuar.

Finalment volem agrair a l’Institut del Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Duran i Reynals cedir-nos el seu espai per a l’activitat presencial. També agrair a professionals de primer nivell com la Merxe Garcia, el Daniel Fontes i la Maria Chico per dedicar-nos les seves paraules i les seves valoracions.

David Llopis
Direcció

 

Noticias Relacionadas

Paga els teus cursos en 3 terminis amb PayPal.
Paga els teus cursos en 3 terminis amb PayPal.
Nous i històrics talents pera guiar una entitat líder.
Nous i històrics talents pera guiar una entitat líder.
Dues décades donant servei als professionals de la imatge mèdica
Conveni de col·laboració entre Radiòlegs de Catalunya - L'Acadèmia i l'ACTEDI
Conveni de col·laboració entre Radiòlegs de Catalunya - L'Acadèmia i l'ACTEDI