IDoR 2020 - Dia Internacional de la Radiologia.

IDoR 2020 - Dia Internacional de la Radiologia.

L'any 2020 serà recordat a tot el món com l'any que va començar la primera pandèmia moderna de dimensions globals.

Estem passant moments de gran dificultat professional i personal, sofrint pèrdues properes, vivint la tragèdia en els nostres hospitals, de vegades de manera impotent, sentint que aquesta situació es fa crònica i no som capaços de modificar aquesta tendència. El món de la Radiologia està immers de ple en una lluita titànica però alhora silenciosa, contra aquest virus. Som molts els professionals que col·laborem en aquest món, cadascun assumint el seu paper i aportant el millor de si per a benefici del col·lectiu i, sobretot, per a benefici dels pacients, que en definitiva són les víctimes últimes d'aquesta plaga maleïda.

En aquest escenari, que possiblement, sigui un punt d'inflexió en el món sanitari i, com no, en el món de la Radiologia, hem d'aprofitar les oportunitats de canvi que ens vénen, reforçant els nostres sistemes de salut, posant en valor les habilitats personals i professionals d'aquells que ens dediquem a aquesta important branca de la medicina com és el diagnòstic per imatge.
En aquest any extraordinari, ens agradaria celebrar IDORSPAIN amb una trobada en línia (ZOOM), on membres d'Associacions i Societats Científiques, amb diferents perfils professionals donaran resposta a les següents preguntes:

COVID-19: "Com ens ha canviat?" i "ara què?"

(Estem acabant els detalls de el programa el qual es podrà veure a la nostra web els propers dies).

ACTEDI i SEGRA hem reunit forces i recursos per oferir un esdeveniment en línia que recollirà el testimoni dels que han estat en primera línia davant de la pandèmia o fins i tot han patit la COVID-19 en primera persona.

Celebrarem un col·loqui amb un equip multiprofessional convidat, us animem a participar a través de xat, traslladarem les preguntes als debatents.

L'esdeveniment es realitzarà el 8 de novembre de 19:00 a 20: 30h a través de la plataforma Zoom. Ens encantarà comptar amb el teu suport i presència perquè es converteixi en una celebració memorable. Per assistir necessites inscriure't gratuïtament en aquest enllaç.

Una de les línies bàsiques cap a on hem de dirigir el nostre rumb és a mapa de la el treball col·laboratiu, a la interrelació de diferents professionals que formen un equip, a l'establiment de el respecte mutu entre diferents, posant en valor els diferents rols i establint relacions emocionals que complementin les merament professionals. Com a primera pedra d'aquest mur que hem de construir, i aprofitant el Dia Internacional de la Radiologia d'aquest any tan diferent als anteriors, ens agradaria compartir amb vostès la celebració amb una reunió a ZOOM que d'una banda ens apropi a tots els que formem la comunitat radiològica i d'una altra, realitzem una reflexió profunda de la nostra lluita contra el COVID-19, que posi de manifest els nostres errors i els nostres encerts, que ens permeti aprendre els uns dels altres i que, en definitiva, construeixi un front comú contra el virus. Aquest any el tema escollit és: "Radiògrafs (radiographers) i radiòlegs que brinden suport als pacients durant el COVID-19".

En un altre ordre de coses, aprofitarem per donar visibilitat a aquesta translúcida comunitat radiològica que necessita ser coneguda i valorada i que tant està aportant a hores d'ara a la nostra societat.

La proposta ESR/EFRS volen preparar un llibre electrònic de les seves experiències i es publicarà en línia per donar visibilitat a les imatges mèdiques durant la crisi de COVID-19. Us animem a que envieu un informe sobre la vostra experiència laboral durant la pandèmia de COVID-19. Enviïn el seu informe a IDoR2020@myesr.org abans de el 5 de novembre de 2020.

Celebrem junts IDoRSpain!

 

Participants del Debat

Eva Alfayate Saez. Presidenta de SEGRA
Rodrigo García Gorga. Responsable de Comunicació de l'ACTEDI.
Javier Guerrero Bravo. Coordinador Tècnic àrea Radiodiagnòstic. H. Costa del Sol.
Álvaro Gaitán Toledo. TSRT Gestor de Qualitat Oncologia Radioteràpica. H.U. de la Ribera.
Albert Tomás Corella. TSIDMN. H.U. de la Vall d'Hebron.
Merche Galván. TSID i pacient COVID.
Damián Guirado Llorente. President de la SEFM.
Eduard Bardaji Bertomeu. TSIDMN Expert en Protecció Radiològica. Fundació URV.
Paula Peleterio Higuero. Oncòloga Radioteràpica i Vocal de SEOR.
Pablo Valdés Solís. President de la SERAM.
Carmen Batalla. TSIDMN i Delegada de SIETeSS.

 

Si no vas poder estar al directe mira-ho ara des d'aquí

 

Noticias Relacionadas

La SERAM, amb el Grau pels Tècnics. La Societat mèdica declara insuficient la formació actual del Cicle formatiu en imatge mèdica i radioteràpia
La SERAM, amb el Grau pels Tècnics. La Societat mèdica declara insuficient la formació actual del Cicle formatiu en imatge mèdica i radioteràpia
Reunió de la Comissió  interinstitucional de Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic i Radioteràpia
Reunió de la Comissió interinstitucional de Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic i Radioteràpia
Charlotte Beardmore (UK) nova presidenta de la Federació Europea (EFRS) de Radiographers
Charlotte Beardmore (UK) nova presidenta de la Federació Europea (EFRS) de Radiographers
Els TSIDiMN reconeixen l'alta preocupació per contagiar a la seva família i companys de SARS-CoV-2.
Els TSIDiMN reconeixen l'alta preocupació per contagiar a la seva família i companys de SARS-CoV-2.